Виктория Маринова

Една година от убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Роднини, колеги и приятели се поклониха днес пред паметника ѝ, изграден от скулптура Дилян Хубанов, пише lupa.bg.

Тежкото престъпление подтикна близки на жертви на убийства в цялата страна да поискат законови промени, за да не могат самопризнанията да намаляват присъдите.

Лобното място на Виктория – кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение, финансирано от роднините ѝ. Убиецът Северин Красимиров вместо доживотен затвор получи 30 г. лишаване от свобода, заради процедурата по съкратеното производство.

Роднините ѝ станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт.

Дни преди да бъде убита, Виктория направила пред приятел странни признания, вече има арестуван!Приятел на зверски убитата журналистка Виктория Маринова, който също членува в бизнес клуб „Приста”,…Oct 9 2018skafeto.com

Законопроектът беше приет на първо четене в парламента. Това удовлетворява близките на Виктория, но опасенията им са дали ще се приемат всички промени.

В памет на Виктория беше създадена и фондацията „Направи добро за непознат“. Следващата инициатива е благотворителен концерт в началото на декември, съобщава БНТ.
Има няколко задържани за убийството на Виктория, но главният заподозрян – ром от Русе, е избягал в РумънияЗа момента няма категорични доказателства, че съмнителният румънец с украински паспорт, който е бил …Oct 9 2018skafeto.com

 

loading...