ролята на служебното правителство настъплението на миналото

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес Иван Гешев няма да остане без работа. Това обясни пред БиТиВи адвокат Михаил Екимджиев. Той поясни, че президентът трябва да издаде указ за освобождаването му, като не може да не се съобрази с решението на ВСС.

Основание за отказ от страна на Румен Радев да подпише указа може да е жалбата на главния прокурор до Конституционния съд. Екимджиев поясни, че това може да е аргумент, ако КС е допуснал жалбата. Такова становище обаче и до момента няма.

Според него при това тежко компрометиране на ВСС не е редно този състав да избере нов главен прокурор, според него. Екимджиев прогнозира, че ако Гешев бъде отстранен, неговият мандат ще довърши Борислав Сарафов. Такива били сигналите, идващи от ГЕРБ и ДПС, по мнението му. Гешев е дал много поводи , за да се разбере какво мисли за политическия елит и разделението на властите. Адвокатът иска да се забави отстраняването му, защото „около него ще има повече трупове от тази гангстерска война, която разбърка“.

За него е сюрреалистично участието на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси. За да бъде абсурдът пълен, по думите му, депутатът от ДПС може да бъде избран за конституционен съдия. Според него корупционната воня ще продължи да ни залива и след изявлението на главния прокурор, което се очаква този четвъртък.