Емил Димитров

Трябва да отида да видя какво се случва с язовирите. Това коментира в кулоарите на парламента новият екоминистър Емил Димитров (известен като Ревизоро) в първия си работен ден.

Той вече е успял да възложи проверки и е изпратил хора в страната да инспектират депата за отпадъци.

Бомба той очаква в Стара Загора. ДАНС, МВР и прокуратурата са образували досъдебно производство там. Затова министърът спешно е търсил хора от Пловдив, които да командирова в Стара Загора.

Ревизоро е изготвил справка какви пари може да се заделят за Перник и днес ще докладва на началника си, както заяви – премиерът Бойко Борисов. Министърът на екологията е запознат със ситуацията в Шумен.

И там ситуацията е заради неглижиране в годините назад, стана ясно от думите му. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всички язовири, закани се Емил Димитров. В Перник случаят е инцидент, според него. В Шумен имало проблем с тръбите.

Припомняме, бедствено положение на територията на Перник бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември 2019 г.

В понеделник, 13 януари 2020 г.1 беше разпитан и заместник-министър Красимир Живков, който отговаря за водните ресурси. Разпитът му продължи над два часа и половина.

На 15 януари бе разпитана и зам.-министър Атанаска Николова.

В четвъртък миналата седмица министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия.

В събота Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

Вижте още:
Евродепутат: Ревизоро е опасен за енергетиката, скоро ще скочи цената на токаEвродепутатът Радан Кънев отправи остри думи по повод кандидатурата на Емил Димитров – Ревизоро за е…Jan 14 2020skafeto.com

Ревизоро сменя Нено Димов! Властта: Опитът му от митниците ще му помогне да разреши екопроблемите от разГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Емил Димитров-Ревизоро да заеме овакантения пост на министър н…Jan 14 2020skafeto.com

И Шумен остана без водаИ Шумен остана без вода! Голяма авария на магистрален водопровод пресуши чешмите в 75-хилядния град.…Jan 16 2020skafeto.com

loading...