Ернестина Шинова

ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов, която ще участва в парламентарните избори на 4 април сама, привлече в листите си актрисата Ернестина Шинова, икономистът и бивш водещ в Нова тв Кузман Илиев, както и напусналият вчера БСП Боян Чуков, експерт по външна политика. Изключеният от БСП депутат Иван Иванов също ще бъде в листа на ВМРО – тази във Варна. Всички те са в гражданската квота в кандидат-депутатските листи на воеводите, предава Сега.

„Не за пръв път каним представители на гражданското общество. На изборите 105 човека са от гражданската квота. Само в листите на трите столични района те са 15 души. Осем от водачите на листи са от гражданската квота“, обясни Каракачанов по време на представянето на гражданската квота.

Боян Чуков ще е в листата в Стара Загора, който декларира, че ВМРО стои най-близо до вижданията му и затова сменил левицата.

„Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Считам, че всички трябва да сме патриоти и всички партии трябва да са патриотични. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е“, посочи Кузман Илиев.

Ернестина Шинова, която е съпруга на евродепутата от ВМРО Андрей Слабаков, ще е на последните места във Варна и Шумен. Тя сама поискала тези позиции. Актрисата бе представена като „дамата, която ще краси кампанията“.

Кандидати за народни представители от ВМРО като гражданска квота ще са и съпредседателят на движение РОД Давид Александров, проф. Христо Смоленов, ген. Кирил Радев, ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, пловдивският общински съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски, бивш депутат от РЗС на Яне Янев.

„Традиция във ВМРО е да каним в листите си хора, които са отстоявали патриотични каузи и имат правилно национално отговорно разбиране за бъдещето на България и българския народ“, обясни Каракачанов, като допълни, че в листите били поканени хора със собствена визия, характер и най-вече отстояващи българските национални интереси.

Още от България

loading...