Есента се завръща

Есента се завръща. През почивните дни над страната ще премине област на ниско атмосферно налягане, а в тила и ще нахлува по-хладен въздух, предава Дир.бг.

В събота над по-голямата част на страната ще остане топло, с максимални температури от 25 на запад до все още 30-32 на места в източната половина на страната.

Облачността ще се увеличава и вплътнява и отначало над западните райони привечер ще започнат превалявания от дъжд.

През нощта валежната зона ще се придвижва на изток и до сутринта ще обхване и централните части на страната.

Преди обяд в неделя валежи ще има и в източните райони, но от запад те ще спират, а облачността ще се разкъсва.

Над цялата страна ще духа умерен и силен северозападен вятър и температурите в неделя ще бъдат с около 15 градуса по-ниски от тези от предходния ден – от 15 до 20 градуса. Дъжд ще вали над източните райони, а в Западна България облачността ще намалява.

В понеделник и вторник минималните температури ще са от 5-6 до 11 градуса в повечето места, а дневните ще останат без промяна спрямо тези от неделя – от около 15-16 до 21 градуса.

В понеделник краткотрайни валежи ще има на места около планините на запад, а във вторник дъжд ще превали на повече места. Вятърът от северозапад ще отслабне.

Хладно, на места дъждовно, ще остане в сряда и четвъртък. Дневните температури ще се понижат още и в повечето райони ще бъдат от около и малко над 10 до 16-17 градуса. Вятърът ще се ориентира от север.

Още от България


loading...