черния петък

Проучване на Асоциацията за защита на потребителите показва, че 50% от българските потребители ще пазаруват на Черния петък, който тази година се пада точно на днешния ден – 29 ноемвр. Най-голямо ще бъде пазаруването в търговските центрове и онлайн магазините. Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от електрониката и обувките. Отстъпките средно са между 40 и 60%.

Очаква се да бъдат похарчени средно по 500 лева на човек.

За търговците подобен ден е една чудесна възможност за реклама и добър начин за увеличение на продажбите.

На този ден обаче потребителите трябва да внимават, защото се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, заяви председателят на Асоциацията за защита на потребителите Пейо Майорски.

Има много фалшиви отстъпки и клиентите трябва да следят цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини. Дори и предварително да проучват цените и дали реално има намаление.

„Бъдете особено внимателни, ако в магазина ви предложат „стоков кредит“, особено ако покрай него има още нещо – например застраховка“, съветват от Асоциацията на потребителите.

Трябва да се внимава със стоките на кредит, защото накрая потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските фирми. След това започва техният тормоз при забавяне или неплащане, допълват от Асоциацията.

Още:
Толкова ли оглупя българинът? Ново дъно след „есе“, играят за вкусно ла*но (СНИМКИ)Тъпотията понякога може да бъде заразна. Или липсата на култура. Това особено добре си личи в социа…Nov 25 2019skafeto.com

Горанов: Българинът е враг на държаватаСлед 30 години преход, българинът не се научи на солидарност и гледа на държавата като на чуждо тяло…Nov 16 2019skafeto.com

loading...