три отказа за прием

58-годишна жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив почина, след като няколко болници в София отказаха да я приемат заради на липса на реанимационни легла за хора без коронавирус. Трагедията се развива в началото на годината, съобщава NOVA.

След като я откриват в безпомощно състояние, близките на жената търсят спешна помощ. Следват 3 часа обикаляне с линейката, 4 отказа за прием в болница, а когато най-накрая е хоспитализирана и оперирана, се оказва твърде късно.

Жената издъхва на 22 януари, след като прекарва 2 седмици в кома.

На 8 януари жената е намерена от своя зет Николай Стоядинов паднала на пода в дома й. Спешна помощ бързо пристига. Медиците тествали жената за COVID, поставили ѝ инжекция за високо кръвно. Междувременно тя започнала да губи съзнание.

Лекарката вижда състоянието на жената и казва, че веднага трябва да тръгват.

Първо се отправят към „Пирогов“. Оттам са върнати с обяснението, че няма места, обяснява Николай Стоядинов.

Линейката се отправя към ВМА, но и там им казали, че няма места. След това отиват в „Токуда“, разказва Стоядинов. По думите му там излязъл доктор, който констатирал, че жената е за реанимация. И в тази болница обаче нямало места.

Четвъртата болница, в която отиват, е „Света Анна“. Пак излязъл доктор, пак констатирал, че е за реанимация, но и той казал, че няма места, твърди Стоядинов. Разказът му е потвърден от Спешна помощ.

Тогава започват да чакат 40 минути, за да може диспечера на Спешна помощ да разбере къде все пак ще я приемат. Линейката се връща към ВМА, където този път приемат жената.

От болниците „Токуда“ и „Света Анна“ потвърдиха официално, че към онзи момент свободни реанимационни легла не е имало.

От „Пирогов“ и ВМА казаха, че ще бъде направена проверка, след което ще предоставят становище.

А Николай Стоядинов е категоричен, че ще търси отговорност за „това безумие“.

„Не може хората да умират, защото няма места по болниците“, коментира той.

Виж още:Дама от регистратурата на Спешното в Пловдив накара дете с травма на главата да чака (ВИДЕО)Дете с травма на главата е било принудено да чака за „регистрация” в Спешното отделение в Пловдив. Т…Feb 8 2022skafeto.com

Адвокат за случая във Враца: Медиците не познават правилата за работаИмаме медицински стандарт за спешна медицинска помощ, в който ясно е описано, че когато един пациент…Feb 5 2022skafeto.com

Д-р Щонова разплака България с тези думи за трагедията във ВрацаД-р Неделя Щонова взриви мрежата с коментар за ужаса, разиграл се в болницата във Враца, където млад…Feb 2 2022skafeto.com


loading...