Живакът тръгва нагоре

Живакът тръгва нагоре! Първият ден на седмицата започва с облачно време в часовете преди обяд. Тук там в Предбалкана рано сутринта ще прехвърча сняг. Още около обяд от запад облачността ще намалява.

До края на деня облаците ще са само в източните райони. Около обяд ще е най-силен и вятърът. Неговите пориви ще са по-осезаеми в Източна България.

Температурите днес в топлата част на денонощието – между 0 и 5 градуса. По-топло – по западното поречие на Дунав, в централните части на Южна България и в Югозапада.

В планините – слънчево време със силен вятър по високите части. Най-силни пориви се очакват в източните дялове на Стара планина и по склоновете на Родопите. Температури в планината – между 0 градуса по високото до към 4-5 в ниското.

Мощен циклон се развива в западната част на Средиземноморието. Бурята ще изсипе цялата си мощ под формата на обилни валежи от дъжд и сняг в източните области на Испания, Балеарските острови (Ибиса, Майорка и Менорка), както и островите Сардиния и Корсика.

В сила е код червено в някои райони с предупреждение за снежни виелици, ураганни ветрове и опасност от наводнения. Ако в следващите 48 часа пътувате към Валенсия, Барселона и Аликанте подгответе се за лошо време с възможни усложнения на трафика и по летищата.

Балканите от друга страна попадат под влиянието на антициклон, който до края на седмицата ще ни осигури сухо време. Дневните температури ще скочат до 10-15 градуса в сряда. След това очакваме нахлуване на малко по-студен въздух в четвъртък и петък с дневни температури около 3-4 градуса и силен вятър. Но през почивните дни термометрите отново ще тръгнат нагоре със стойности до над 10 градуса.

Виж още:Водеща метеоагенция разкри каква пролет ни чака след меката зимаМнозина се питат каква пролет ни чака? До края на зимата остава все още достатъчно време, за да ни п…Jan 19 2020skafeto.com

Meteo Balkans за времето до края на януари: Лошо, много лошо (КАРТИ)От Meteo Balkans обявиха прогнозата си за времето до края на януари. Според синоптиците към момента …Jan 16 2020skafeto.com

loading...