препарата на АстраЗенека

Днес бях неправилно цитиран, аз казах, че COVID пренареди нашите приоритети, приоритет пред държавата са здравеопазването, образованието и спорта, след тях са всички останали.

Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията, нека да няма сърдити, не е място за емоция, място е за разум – в тази война има над 2 милиона загинали в целия свят.

Това заяви пред журналисти в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов, който проведе там извънредна среща с директорите на РЗИ-ата на Бургас, Ямбол и Сливен, предаде Епицентър.

Той сравни започналата у нас ваксинация срещу коронавируса с маратон. „В самото начало сме на дългия маратон – няма значение кой как бяга през първите 100 метра, финалът е ясен: над 60% ваксинирани българи, само тогава ще има ефект от ваксинацията. Идеята е да стигнем максимален брой ваксинирани български граждани – над 60%“, посочи министърът.

Професорът изтъкна, че към момента пожелалите ваксинация преподаватели са около 30%, като увери, че пропусналите да се ваксинират в съответната фаза, могат да го сторят в следващата. „Процесът е динамичен, имаме достатъчно количества ваксини за всички български граждани, без притеснения, че няма да стигнат“, заяви Костадин Ангелов.

Виж още:5-и клас отпадна от сметките за 4 февруари! Големите ученици се връщат, но ще се редуватИма съгласие, че част от класовете – вероятно 7-и, 8-и и 12-и, ще се върнат за присъствено обучение …Jan 18 2021skafeto.com

Здравният министър: Три класа се връщат в училище на 4 февруариОбмисля се от 4 февруари три класа от 5 до 12-и да се завърнат присъствено в училище, ако заболеваем…Jan 18 2021skafeto.com

loading...