Загиналата в Рила

Загиналата в Рила Лили Тодорова, която бе издирвана в продължение на 4 дни, е починала от травмите си след падане, съобщиха от пресцентъра на Българския червен кръст, цитиран от „Фокус“.

Тялото ѝ бе намерено в ниските части на южните склонове на Мальовишки дял – Белия улей. Екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) започнаха издирването на 64-годишната туристка още в неделя вечерта, след като в Централния денонощен пост (ЦДП) на ПСС) при БЧК е получен сигнал, че близките ѝ са загубили контакт с нея. Тялото е открито преди обяд от спасители от ПСС-Благоевград, при оглед на района.

Загиналата в Рила Лили Тодорова е дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“ в агенцията.

Планинската спасителна служба при БЧК благодари на всички спасители, взели участие в акцията, както и на представителите на МВР и на Министерство на отбраната, които бяха в постоянна готовност да окажат необходимата помощ на екипите, работили на терен.

От БЧК припомниха, че времето в планината не е подходящо за туризъм, а метеорологичните условия са много динамични: Преди да се отправите към планината, се информирайте за условията и добре преценете собствените си възможности и подготовка.

Не подценявайте условията и не надценявайте собствените си възможности. Винаги носете със себе си зареден мобилен телефон, добавиха от БЧК.Фатален край за изгубената туристка в Рила, ето къде откриха трупа ѝОткрили са тялото на изгубената туристка в Рила, съобщиха близките й. 64-годишната жена бе в неизвес…Nov 13 2019skafeto.com

loading...