Бойко Борисов извънредното заседание карантина в Спецсъда Северна Македония НАТО свобода на медиите Борисов извънредно изявление Премиерът интервю

Ще има ли още записи на Бойко Борисов и от кой период ще са те? Този въпрос вълнува по-голямата част от активната общественост у нас през последните няколко седмици. Прави впечатление, че компроматите за премиера, видели бял свят в медийното пространство досега, са преди евроизборите през 2019 г. Случайно или не, това е периодът, когато Цветан Цветанов се раздели с ГЕРБ, пише lupa.bg.

Бившият втори в партията каза чао на парламента заради спекулации по скандала „Апартаментгейт” в края на март 2019 г., но запази партийния си пост. Малко след евровота на 26 май – в самия края на месец май, Цветанов се раздели и с всички партийни постове в ГЕРБ.

Тези факти навеждат някои наблюдатели на мисълта, че неудобните снимки и видеа на Борисов вероятно са част от „тайната фонотека” на Цветанов. Тук обаче възниква логичният въпрос кой точно ги предоставя на медиите?

Прави впечатление, че в последно време в определени медийни среди беше реабилитиран образът на Григор Здравков от „Легия Антимафия”. А той е известен в публичното пространство като пласьор на специфична секретна или дискредитираща информация.

В прякото предаване от осмия ден на протеста срещу правителството по телевизия БСТВ Здравков едва ли не се хвали, че ще излязат още скандали записи срещу Борисов.

„Очевидно освен Севда и други хора могат да правят домашно видео… Аз да попитам – Баце, спинкаш ли добре, щото сега почваме. На всяка негова глупост – аз така чувствам, ще има вече не само снимки, ами и звук, и картинка – докато му дойде акълът”, казва Григор Здравков в интервю за Нора Стоичкова на 16 юли.

След минута разговор той отново сам подхваща темата:

„Доколкото усещам за бъдещи записи, които ще бъдат публикувани – поне така знам, Борисов няма да има никакъв шанс”.

loading...