започваме

Започваме. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува две снимки, маркирайки началото на програмата на официалната си визита в САЩ. Моменти по-късно премиерът се включи на живо във Фейсбук, показвайки как пътува към мемориала „Арлингтън“.

Премиерът Бойко Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“.

В началото на церемонията по полагането на венци на на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“ с всички почести бяха изсвирени химните на България и САЩ.

След това премиерът участва в специална обиколка на „Арлингтън“, по време на която специален гид му разказа историята на едно от най-светите места в САЩ.

Арлингтънското национално гробище, разположено близо до Пентагона, е най-святото военно гробище в страната. Там на земята са предадени останките на над 300 хиляди души, от редници до генерали и президенти, стотици ветерани от всички американски войни от Революцията насам.

В „Арлингтън“ почиват и тленните останки на част от жертвите от полет 77, врязал се в Пентагона на 11 септември 2001 година. В парцел 60 са гробовете на няколкостотин американски военни, паднали в конфликтите в Ирак и Афганистан.

Премиерът потегли за участие в планираните мероприятия с автомобил „Шевролет Събърбан“, обозначен с българското и американското знаме.

Моделът е сред топ колите на Дженеръл Мотърс и с бронираната му версия оперират Secret Service при обслужването на президента на Съединените щати.

Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Българският премиер ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В 21:00 часа Борисов ще разговаря и с американския президент Доналд Тръмп.

Това е ключова стъпка за задълбочаването на стратегическото партньорство между двете държави.

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори и страната ни има интерес да надгражда сътрудничеството в редица сфери като сигурност и отбрана, енергетика, борба срещу тероризма, образование и наука, връзки между народите.

В българската делегация са вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.Борисов мечтаеше за съвсем друга среща с Доналд Тръмп, а не за това привикванеПремиерът Борисов мечтаеше за съвсем друга среща с американския президент Доналд Тръмп, а не за това…Nov 25 2019skafeto.com

Пробив: След срещата Тръмп – Борисов очакваме покана за „Клуба на богатите“България ще получи покана за започване на преговори за присъединяване към Организацията за икономиче…Nov 25 2019skafeto.com


loading...