Захарова

Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова атакува подигравателно българския премиер Кирил Петков заради негови думи в парламента. В Телеграм и Фейсбук тя написа: „Премиерът на България обвини за своето сваляне от поста трима политици и руският посланик. „За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова“, казал Петков.“ Веднага след това тя добавя: „В списъкът на виновните липсват Батман и Жената-котка“. Захарова определя Петков като изморен от говорене, предава Сега.

Кирил Петков повтори тезата си, че е свален от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова няколко пъти. След като каза това в парламента, после той направи това и пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание. Там той каза: ‘Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството“.

Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от новото, наричано често опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

Виж още:Петков: Беше чест да водя правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и МитрофановаБеше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от г-н Пеевски, г-н Борисов, Слави Трифоно…Jun 22 2022skafeto.com


loading...