Бебето излезе

Куп нашенци, които се връщат от чужбина, вършат големи глупости под карантина. Сега обаче се появи още един шокиращ случай на младеж от Варна, който изобщо нехае за опасността от коронавирус, пише БЛИЦ. „Районната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност и задържа до 72 часа 21-годишния Золфи В.“, съобщиха от МВР.

В периода от 23 март до 30 март 2020 г. обвиняемият нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, установени със заповеди на министъра на здравеопазването на Република България.

Като лице, поставено под карантина за срок от 14 дни с предписание на РЗИ – Варна, той не изпълнил задължението да не напуска мястото за настаняване, посочено като адрес на карантината. Деянието му е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи от пандемията от COVID-19.

Престъплението по чл.355, ал.2, във връзка с ал.1 от НК предвижда наказание наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева. Той е първият задържан в ареста обвиняем във Варна за отклоняване от наложените карантинни мерки.
Варненeц се подигра на COVID-19 и ген. Мутафчийски, но после съжали жестоко (СНИМКИ)
Варненeц се подигра на COVID-19 и ген. Мутафчийски, но после съжали жестоко (СНИМКИ)
Варненeц се подигра на COVID-19 и ген. Мутафчийски, но после съжали жестоко (СНИМКИ)

Золфи В. заминал за Великобритания на 13 март тази година, за да си търси работа, и се завърнал на 23 март с полет от летище Лутън след неуспешен опит да си намери поминък.

На варненското летище попълнил предписание за поставянето му под карантина като пътник, който се завръща от рискова страна. Посочил, че ще пребивава по време на ограничението на адреса на своя приятел.

Вместо домашна изолация 21-годишният обвиняем напуснал дома на приятеля си. Брат му започнал да го издирва, но след като не успял да го върне на посочения адрес, подал сигнал на тел. 112.

По време на отклоняването от карантинните мерки Золфи В. прикачвал снимки в профила си във Фейсбук, които доказват, че не е на посочения в предписанието адрес.

След като бил издирен от полицията, Золфи В. е задържан с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа в ареста. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския районен съд за определяне мярка за неотклонение „Домашен арест“ за първия задържан обвиняем за неспазване на карантината.

Виж още:Как генерал Мутафчийски стана истинската звезда на социалните мрежи (ГАЛЕРИЯ)Пролетта официално дойде или поне трябваше да дойде, макар че прилича повече на зима. Имаме някакво …Mar 23 2020skafeto.com

Мутафчийски, Мутафчийски, Мутафчийски… Да се усмихнем малко с д-р Кантарджиев (ВИДЕО)Всеки ден гледаме сериозни лица от Оперативния щаб да дават сериозна информация. Така и трябва да бъ…Mar 31 2020skafeto.com

Генерал Мутафчийски заповяда на бебе: Да излезе! (СНИМКА)Генерал Венцислав Мутафчийски едва ли някога е предполагал какво ще му дойде до главата. Може би е и…Mar 29 2020skafeto.com


loading...