Гешев след инцидента шпиони ямбол

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Този, който ще конституира бъдещото правителство, е Иван Гешев. Търси се защита с формиране на правителство, което да бъде контрапункт на атаките на държавното обвинение спрямо лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров пред bTV.

По думите му процедурата по искането на имунитета на Бойко Борисов рано или късно ще влезе в пленарната зала. С искането на имунитета се размразиха преговорите за съставянето на правителство, посочи проф. Киров.

Проф. Пламен Киров посочи, че се злоупотребява с искането за депутатски имунитет и това е преценка на прокуратурата.

Нещата се усложняват и вместо да се разплита възелът, още повече се завързва – от вчера разбрахме, че заместник-главният прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов е дясната ръка на Петьо Еврото, добави конституционалистът.

Той изтъкна, че прокуратурата се е намесила в политиката, защото политиката се е намесила в държавното обвинение. Прокуратурата няма да стои със скръстени ръце за някои деяния, за които има данни, че е извършено престъпление, коментира проф. Киров.

Проф. Киров добави, че президентът Румен Радев не е нарушил Конституцията с връчването на втория мандат, а е изразил мнение. Държавният глава е демократично и легитимно избран и може да говори политически, защото зад него стоят милиони избиратели, а не като зад тези политически сили, които претендират да ни управляват, защити проф. Киров президентът.

По отношение на разследване на случая „Барселонагейт“, проф. Киров посочи, че трябва да се види къде е механизмът за пране на пари и къде е пералнята.