Иван Гешев в правната комисия заплаха

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

ВСС (Висшият съдебен съвет) ще слуша флашка с доказателства по казуса с отстраняване на Иван Гешев. Интересното е, че членовете не знаят за какво става дума. 

Изказа се мнение, че това са две пресконференции, но в залата се получи спор, че флашката съдържа друго. 18 души гласуваха да се чуе съдържанието, един член беше против. Днес стана ясно, че съвета ще се запознае с всичките подробности по разследването на атентата срещу главния прокурор на пътя между Самоков и София. Смята се, че израелският криминален експерт е поканен неправомерно да разследва случая.

Вероника Имова каза, че има необходимост да се установят имената на наблюдаващите прокурори, защото обвинителите водят разследването и отговорността е много голяма. Според нея поне един от тях трябва да бъде разпитан като свидетел. Тя ще предложи да има изслушване на прокурорите, за да се разбере кои хора са допуснати до мястото на атентата и дали се е запазило мястото както е по закон. Олга Керелска също се съгласи, че всички доказателства са много важни. Тя изтъкна, че разрешението от наблюдаващия прокурор е много важно. „Има вероятност, ако не допуснем някои от тези доказателства, да има нови искания, които ще доведат до удължаване на цялата процедура“, каза тя.

Очаквайте подробности!