Симеон Щерев

Тежка, дългогодишна депресия, най-вероятно стои зад решението на 15-годишният Иван Дешев от София да се самоубие. Детето бе намерено мъртво след 2 дни издирване, съобщава Lupa.bg.

Според негови съученици и приятели Иван е бил много емоционален, с много висока обща култура, но и често изпадал в мрачно настроение. Въпреки че растял в здрава семейна среда, родителите му не обърнали достатъчно внимание на депресивните състояния и ги отдавали на крехката му възраст. Иван е син на известна пловдивска адвокатка. Тялото му бе намерено край 1-ва Испанска гимназия в столицата (164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“). Далеч от неговото школо – техникума „Джон Атанасов“, където е бил в девети клас.

Само няколко дни по-рано майката на момчето Весела Дешева публикува в личния си блок информация, че цялото семейство е било на концерта на Браян Адамс в Пловдив, а след това Иван е започнал да посещава курс по роботика. Ден преди да изчезне от дома си и да бъде обявен за общодържавно издирване, той е участвал в благотворителен фестивал на науката, технологиите и изкуствата, организиран от Фондация „Тротоара“ и Фондация „И аз мога“ в София Тех парк.

Приятелите и съучениците на гимназиста са в шок от смъртта му. Близък негов връстник написа прочувствено послание в социалната мрежа фейсбук, в което заявява, че е знаел за тежкото емоционално състояние на Иван и декларира: „явно ти е дошло вповече и не си могъл да издържиш на напрежението. Но не трябваше да се предаваш, никога, а сега те няма…“. Други негови другари пък твърдят, че депресията му в последните месеци се влошила заради момиче.

Виж още:Огромна трагедия! Изчезналият 15-годишен Иван Дешев е намерен мъртъвИван Дешев, синът на пловдивската адвокатка и прокурор Весела Дешева, е починал, съобщава Trafficnew…Dec 18 2019skafeto.com

loading...