Ива Стоянова

Собственикът (по документи), управител и програмен директор на свързвания с депутата от ДПС Делян Пеевски Канал 3 Ива Стоянова става част от екипа на Нова телевизия като генерален директор „Информация“, съобщава вестник „Дневник“.

„Като генерален директор „Информация“ Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип“, се казва в прессъобщението.

През юни 2019 г. „Капитал“ написа, че Стоянова е придобила 90% от фирмата „Ти Ви Медиа Проджект“, която притежава Канал 3. Стоянова е била водещ и репортер в ТВ7, финансирана от фалиралата КТБ, където по-късно се издига до позицията директор на публицистиката. От 2014 г. е програмен директор на Канал 3. Преди това Стоянова е била част от екипа на телевизия Би Би Ти, придобита през 2009 г. от Ирена Кръстева – майката на Пеевски.

Стоянова е шампион по акробатика. Работила е във в. „Народен спорт“ и „Седем дни спорт“. Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия „София кабел“. Във визитката й на сайта на Нова телевизия е записано, че е завършила „Журналистика“, „Спортен мениджмънт“ и „Публичен мениджмънт“ и има специализация в CNN.

„В професионалния си път винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в Нова ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас“, казва Стоянова в прессъобщението.

През април тази година, едва 4 дни след като братята Кирил и Георги Домусчиеви станаха собственици на Нова телевизия, дотогавашният директор на новините в Канал 3 Миляна Велева зае същата позиция в Нова телевизия. Велева също както Стоянова преди това е работила в ТВ7, където отново е оглавявала новините.

През есента журналистът Васил Иванов от Канал 3 се завърна в екипа на Нова телевизия по покана на Кирил Домусчиев. Още няколко журналисти от телевизията, свързвана с Пеевски, преминаха в Нова.

Още от България

loading...