Иво Христов

„Позицията на Макрон да блокира присъединяването на нови членки на съюза е напълно обоснована“, заяви евродепутатът Иво Христов. Той напълно споделя възгледите на френския президент стана ясно от участието му в сутрешния блок на БНТ.

Иво Христов смята, че трябва да се абстрахираме от нашата си българска логорея (визирайки коментара на Соломон Паси) и да оставим на страна носталгичните отношения на безкрайни подаръци без благодарност с Македония.

Евродепутът от ПЕС разкритикува позицията на българското правителство, което смята, че може да се изчистят отношенията с една историческа комисия и разговори. Той даде за пример твърдата и безкомпромисна позицията на Гърция, които са постигнали много повече.

В този смисъл Христов се съгласи с тезата, че Макрон е свършил черната работа на България, защото „при положение, че сме жертвали почти всичко останало, не може историята и езикът да бъдат разменна монета“.

Гърците потвърждават мнението за себе си като далновидни, посочи Иво Христов, който смята, че Европейският съюз в това си състояние не е способен да поема и нови членки най-вече заради кризата, в която се намира.“Съюзът не функционира и в това си състояние, какво остава при едни нови членки“, попита Иво Христов, според когото всички преговарящи ще бъдат поставени в позицията на Турция – на безкрайни преговори.

На въпрос какво би се случило със Западните Балкани при един такъв срив на надеждите за прием и каква би била реакцията на геополитически играчи като Китай и Русия, Иво Христов потвърди, че всички те ще се опитат да влязат като влияние в тези страни – „икономически, политически, не дай си боже и военно“, заяви Христов.

Вижте още:
Три държава отрязаха Скопиe и Тирана от ЕСЛидерите на държавите от Европейския съюз не успяха през първия ден на срещата си на високо равнище …Oct 18 2019skafeto.com

Соломон Паси: Трябва да променим позицията на Франция за МакедонияДа мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на президента Макрон, който блокира на практика пъ…Oct 19 2019skafeto.com

Макрон: Нека Джонсън да изясни позицията на Великобритания за БрекзитФренският президент Еманюел Макрон призова британския премиер Борис Джонсън днес да изясни позицията…Oct 20 2019skafeto.com

loading...