Беким Хаджиу

Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на магистрала „Струма“, съобщи bTV, като се позова на информация от следствието. Днес е извършен повторен оглед на превозното средство. С това жертвите на инцидента стават 45.

Вчера разследващите обявиха, че в автобуса са открити 44 тела, а не както се твърдеше – 45. Един човек липсваше, а според свидетелските показания на оцелелия мъж, разбил един от задните прозорци, излезлите от горящия рейс са били 8. От Спешната помощ обаче бяха категорични, че до болница са транспортирани 7 пострадали.

Тази сутрин bTV съобщи за мъж, който в последния момент не се качил на този автобус и решил да пътува с друга фирма до Истанбул. Близките му обаче не знаели това, издирвали го 2 дни и мислели, че е загинал. А той се прибрал жив и здрав.

Продължава разследването на трагичния инцидент – българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония, пътували в другите три автобуса.

Водещата версия засега е човешка грешка. Следствието работи и по хипотезата за лоши пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Автобусът попада между двете платна и избухва в пламъци, а хората остават в капан. Най-вероятна причина за пожара е ударът в мантинелата и възникналите искри, предполагат разследващите.

В превозното средство са открити три туби, те обаче са били почти празни с остатъчна нафта и нямат връзка с избухналия пожар, категорични са разследващите.

Главният прокурор възложи на МРРБ и Агенция „Безопасност на движението по пътищата“ да извършат спешна проверка на пътните знаци и маркировката на магистралите и първокласните пътища в цялата страна.

Виж още:Разказът на оцелелите в ада на „Струма“: Филм на ужасите (ВИДЕО)Част от оцелелите разказаха за преживения ужас в автобуса-ковчег на „Струма“, при който загинаха 46 …Nov 24 2021skafeto.com

„Струма“ пак в пламъци: Джип с жена с дете се запали край СимитлиДжип се запали край автомагистрала „Струма“, на още строящата се отсечка край Симитли. Жена с малко…Nov 25 2021skafeto.com


loading...