изследвани служители на МВР

Шефът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски обяви, че са готови резултатите на 1016 изследвани служители на МВР.

Главният държавен санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че средната възраст на тестваните полицаи е 39 години.

1007 от тях са с отрицателни резултати. При двама са открити антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани. Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала, но без симптоматика, обяви д-р Кунчев.

Ген. Мутафчийски уточни, че при военните са изследвани над 1100 души, без симптоматика. Предстои изследване в неделя на 146 моряци от кораб, който се прибира от учение в Румъния. Няма данни за оплаквания на хората от кораба, но те ще бъдат изследвани.

„В общи линии, популацията в България е все още девствена в изграждането на имунитет от вируса. Пак казвам, че не знаем до каква степен този имунитет върши работа. В международните изявления не се говори за натрупване на имунитет. Навсякъде се опитват да удържат яростта на епидемията“, обясни шефът на щаба.

Виж още:Скок на заразените с COVID-19 у нас, станаха над 600! Излекуваните – 4830 нови заразени с коронавирус са регистрирани в страната, като от тях 13 са в болница. Общо са изсл…Apr 9 2020skafeto.com

loading...