състоянието на хипноза

Правителството дължи на обществото отчет за първия месец на извънредното положение, заяви в изявление пред нацията президентът Румен Радев.

Извънредните мерки отключиха безпрецедентна икономическа криза, безработицата расте с часове, предупреди той. И посочи, че хиляди предприятия спират работа, предава Епицентър.бг.

„Без съмнение пандемията изисква решителни мерки. Повечето българи ги приемат с разбиране. Считам обаче, че правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното положение през първия месец на неговото въвеждане“, подчерта Радев.

Мизерията не е спасение от вируса, гладът скоро може да надделее над страха, последствията могат да бъдат по-разрушителни от епидемията, изтъква той.

Румен Радев настоява за възможно най-бързо, но безопасно, връщане към нормалния живот.

„Извънредните ограничения забавят ръста на заболяемостта, но доведоха до обществена парализа“, каза президентът Румен Радев.

„Управленските решения следва да се вземат на базата на достоверни и всеобхватни данни. Извънредните ограничения забавят ръста на заболяемостта, но доведоха до обществена парализа и отключиха безпрецедентна социална и икономическа криза. Безработицата расте с часове“, продължи Радев.

„Хиляди предприятия спират работа. Много българи спешно се нуждаят от помощ. Бизнесът и свободните професии също очакват убедителни мерки. Мизерията не е спасение то вируса. Вече споменах, че гладът може скоро да надделее над страха и последствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия коронавирус. Затова трябва да си поставим ясни национални цели. Възможно най-бързо безопасно връщане към относително нормален ритъм на живот, към производство, към свобода“, допълни президентът.

Не е време за малодушие, на надмогнем егоизма и да се осъзнаем като общност, каза в заключение на своето изявление Румен Радев.

Виж още:Борисов: Мангъров, спри да говориш! Аз съм абсолютен популист, замразявам депутатските заплатиПроведох тази сутрин заседание на ИК на ГЕРБ – възлагаме на Народното събрание да приеме решение за …Apr 3 2020skafeto.com

Борисов обясни защо трябва да се удължи извънредното положение и каза как ще преборим напасттаПравителството обяви, че ще предложи на Народното събрание да удължи извънредното положение до 13 ма…Apr 1 2020skafeto.com


loading...