Майкъл Лонсдейл

Директорът на подразделението на Агенция „Пътна инфраструктура“ в Стара Загора Илия Златев почина в Covid-отделението на старозагорската болница, предава Дир.бг.

62-годишният Златев, който бе назначен начело на Областното пътно управление през 2014 година, е бил приет в лечебното заведение преди седмица с положителна проба за коронавирусна инфекция. Състоянието му обаче се е влошило и той е бил поставен на апаратно дишане и в медицинска кома.

Въпреки усилията на лекарите обаче Златев е изгубил битката за живот.

Илия Златев е роден на 31 август 1958 година в Стара Загора. Средното си образование завършва в Първа гимназия „Христо Ботев“, а висше – във ВИИ „Карл Маркс“ в София, специалност „икономика“.

Осем години е работил в администрацията на Община Стара Загора, последните 4 от тях като зам.-кмет в екипа на д-р Евгений Желев.

Кариерата му продължава като търговски директор на „Захарни заводи“ – Габрово. От 2008 до 2012 година е административен директор на Пътностроителна компания „Пи Ес Ай“ с ресор „технически ремонт и поддържане на пътища“.

Златев оглавяваше старозагорските социалисти до пролетта на 2013 г., след което напуска БСП и става съучредител и общински председател на ПП АБВ в Стара Загора. От 2011 година е общински съветник. Семеен е. Има син, дъщеря и внук.

Виж още:К-19: 143 нови случая, най-много са в Бургас143 новозаразени с коронавируса отчете Националната информационна система за последното денонощие пр…Sep 15 2020skafeto.com

Как се умира от К-19 в България: На колежката ѝ звънна телефонът и тя натисна грешния клавишЗаради грешка при въвеждането на данните за развитието на епидемията от РЗИ в Стара Загора обявиха в…Sep 11 2020skafeto.com

Предозиране: Карат учениците да влизат през прозорците заради К-19Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много училища прибягват до не…Sep 11 2020skafeto.com

loading...