инфаркт ловеч

Инфаркт на шофьора е причината за тежката катастрофа на пътя Плевен – Ловеч, при която на 16 юли следобед загинаха петима души, сред които две дечица на една годинка. Новите обстоятелства по досъдебното производство бяха оповестени от Окръжната прокуратура в Плевен, информират от държавното обвинение.

Според заключението на експертите единият от шофьорите е претърпял остър миокарден инфаркт. То е направено на база извършените оглед, аутопсия и хистологично изследване на трупа на водача на лекия автомобил „Фолксваген“, съобщават от Окръжната прокуратура, информира БТА.

Резултатите от изследванията за наличие на алкохол в кръвта и на двамата шофьори са отрицателни. Още в първите часове след смъртоносния инцидент разследващите имаха съмнения за инфаркт при единия от водачите, поради което се е стигнало до фаталния сблъсък.

При жестоката катастрофа в района на пътен кантон „Люляците“, станала при челен сблъсък между два автомобила с плевенска регистрация, на място при инцидента загинаха 60-годишният шофьор на „Фолксваген Голф“ и едногодишно момченце в колата.

От другия автомобил – „Опел“, загинаха 31-годишният водач, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. Заедно с детето живота си изгуби и баща му, а семейството се беше запътило на кръщене на момченцето в Троянския манастир.

По досъдебното производство за катастрофата, водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, са извършени множество действия по разследването. Извършени са разпити, предстои назначаването на автотехническа експертиза и извършването на редица следствени действия, добавят от прокуратурата.

Още от България


loading...