инцидент автобус

Участъкът от магистрала „Струма“ край разклона за село Боснек, където при инцидент в туристически автобус загинаха поне 46 души, е екстремено опасен. Това стана ясно от изказванията на пътния експерт Диана Русинова, директора на пожарната Николай Николов и кмета на Перник Станислав Владимиров.

Според Владимиров участъкът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа. Той е с голям наклон и огромна денивилация, пише Дир.бг.

„50 метра от мантинелата на магистралата е разкъсана при катастрофата. Настилката е била мокра, а на този участък често стават катастрофи. Тази част от пътя е с тежка денивелация и само с палеативни мерки това може да бъде преодоляно“, каза Владимиров.

Директорът на пожарната главен комисар Николай Николов заяви, че към момента са възможни всички версии за трагедията, включително спукана гума. Той припомни, че през 1996 година приблизително на същото място отново е имало инцидент с няколко загинали.

„Участъкът на магистралата има множество проблеми, цяло лято там са ремонтирани дупки“, добави пътният експерт Диана Русинова.

На магистрала „Струма“ малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се запали. По данни към момента 45 или 46 души са загинали на място. Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал. Седем души са в „Пирогов“, без опасност за живота.

Към мястото пътуват и македонският премиер Зоран Заев и външният министър Буяр Османи, който пред bTV каза, че автобусът е собственост на скопската фирма „Беса транс“. Хората са били на екскурзия до Истанбул. До момента не е осъществен контакт с представител на фирмата, допълни Османи.

Виж още:46 македонци загинаха в горящ автобус на магистрала „Струма“, 17 от тях са децаПри пожар в автобус загинаха 46 човека, съобщи МВР. Първоначалната информация сочи, че те са граждан…Nov 23 2021skafeto.com


loading...