Бабата c бacтунa

„Ще вдигна тона! Тази сутрин се случи инцидент на Орлов мост, така ще го нарека, защото от няколко дни предупреждаваме, че това ще се случи. От това, което видяхме, един от протестиращите се насочи към жената и я замеря със съдържанието на чашата, която държи. После тя му посяга с бастун“, това заяви комисар Тони Тодоров, който е зам.-началник на сектор „Охранителна полиция“ съм СДВР.

„Всички трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Трябва ясно да подчертаем, че всеки има право на мнение. За мен лично жената се е явила там, за да изрази своето мнение, а видяхме реакцията на протестиращите. На всички трябва да е ясно – всеки ще носи отговорност за своето поведение. В момента и двете страни се намират в Първо Районно. Протестиращи от Орлов мост твърдяха, че това е провокация. Ще проверим. Но това е недопустимо“, отсече зам.-началник на сектор „Охранителна полиция“.

Той бе категоричен, че полицейско насилие не е упражнено от страна на полицаите при ареста на Петър Кърджилов. „Това бе показно за изключително професионален арест“, поясни комисар Тони Тодоров.

Той даде и още един пример.

„Недопустимо нещо се случи и вчера на кръстовището на булевардите „Арсеналски“ и „Черни връх“ имаше жена в нетрезво състояние, която даваше указания на полицаите и беше влязла в ролята на служител на МВР и караше униформените да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици. Това е недопустимо и е провокация!“, категоричен бе комисар Тодоров.

Виж още:Бой на Орлов мост, арестуваха протестиращ след сблъсък с пенсионерка (ВИДЕО)Конфликт между възрастна жена и протестиращи на Орлов мост в София завърши с ареста на Петър Кърджил…Jul 31 2020skafeto.com

loading...