фандъкова бтв дезинфекция

Йорданка Фандъкова бе гост в сутрешния блок на БТВ. „Искам да благодаря на всички, които излязоха да гласуват миналата неделя. Надявам се и тази неделя да излязат да гласуват, защото това е важно за града ни и неговото развитие“, заяви кметът на София и кандидат за четвърти пореден мандат.

„ГЕРБ и СДС отново са първа политическа сила. Имаме най-много общински съветници. За мен най-важното е, че София продължава да бъде дясна. За 10 години със сигурност сме допуснали грешки, но аз се явявам да получа подкрепата на хората. София няма време за губене. Трябва работа и аз не искам София да изпада в хаос и безвремие. Още в изборната нощ казах, че ще проведа разговори с другите десни партии. Не съм ходила в офиса на „Демократична България“ да раздавам и обещавам някакви постове и да търся подкрепа. Търсих подкрепа за развитието на града. Имаме много общи сфери и идеи за развитието на София с тях. Разговаряхме по кои теми можем да си сътрудничим след изборите. Никога не ми е било в стила да ходя по кафената на тайни срещи. Симпатизантите на „Демократична България“ заслужават уважение. Аз винаги съм гласувала за десни партии и никога не съм го крила. Аз поздравих партията и за резултатите на листата им. Проведох срещи и със „Спаси София, и с ВМРО. Пак ще повторя, че ясно споделих още в изборната нощ, че ще търся разговори с всички, за да работим заедно за решаването на проблемите на София“, категорична бе Фандъкова пред БТВ.

„Странно е г-жа Мая Манолова да отрича, че е била острие на БСП. Аз и моят щаб предложихме още в понеделник един обществен дебат по всички теми за София. Г-жа Манолова отказа и явно има проблем да покаже екипа си. За последния месец се срещнах шест пъти очи в очи с Мая Манолова. Отправих и доста въпроси, на които още не съм получил отговор. Сега искахме дебата да е с екипите ни, защото дължим на софиянци да говорим не само за проблемите на града, но и за техните решения“, добави Фандъкова.

Тя коментира и обвиненията на Мая Манолова за купуване на гласове. „Цялата кампания на г-жа Манолова мина с лъжи и хвърчащи листчета. Както е казал народът – вълкът козината си мени, но нрава не. Спомням си едни избори през 2013 година, когато пак имаше фалшив сигнал от страна на г-жа Манолова и изборите тогава бяха опорочени. Жалко е за сценаристите на Мая Манолова, че не могат да измислят нищо ново. Обвиненията на г-жа Манолова отново показват, че тя не познава града. На всички е ясно, че София няма как да бъде спечелена с купуването на гласове. Аз гласове не купувам. Аз искам да има разследване на прокуратурата за купуване на гласове. Нека, ако щабът на Мая Манолова има доказателства за купуването на гласове, да ги предаде на компетентните отговори. Чух, че г-жа Манолова казва за мен, че съм почтена жена. За съжаление аз не мога да кажа същото, защото за мен два дни преди изборите да хвърляш такива обвинения и лъжи говори за липсата на решения. Аз също имам отношение и гражданска позиция по темата за избора на нов главен прокурор, но не мисля, че е редно два дни преди изборите да се правя на герой и да я обявявам. Аз вярвам в разделението на властите. За мен Мая Манолова е готова да оглави протест срещу себе си, за да получи повече гласове в неделя“, заяви Йорданка Фандъкова.

„Най-големият проблем на София е замърсяването на въздуха. Това се дължи на факта, че този проблем не може да бъде решен само с една или две мерки. Необходими са цял комплекс от мерки. Тук говоря за градски транспорт, спирането на горене на твърди горива, подмяната на печките на хората и още, и още. Аз вярвам, че софиянци са разумни хора и на балотажа в неделя ще подкрепят мен и районните кандидати за кметове на ГЕРБ“, завърши Йорданка Фандъкова участието си в БТВ.Мая Манолова: Питайте Фандъкова какво мисли за избора на ГешевНезависимият кандидат за кмет на София и подкрепена от БСП Мая Манолова обяви в страницата си във „Ф…Oct 31 2019skafeto.com

loading...