кадрите Марешки

„От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с „Воля“. Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи“.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Нова телевизия новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

Симеонов добави, че „политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение“.

Лидерът на НФСБ каза още, че редица техни законопроекти са били подкрепени от „Воля“. По същия начин и от НФСБ са подкрепили редица законопроекти на „Воля“.

„Кадрите със скандалите между мен и Веселин Марешки са от март 2019 година. Оттогава няма обидни реплики между нас. Програмите са ни близки, а целите са ни се препокривали“, обясни още лидерът на НФСБ Валери Симеонов новата коалиция той и припомни, че проблем е имало и в предишната коалиция.

„Искри има между всички партньори. Трябва да се забравят личните проблеми. В едно семейство също има скандали. Нека да няма прекомерни изисквания“, коментира репликата на Марешки към него „политически проститутки нямат място в българския парламент“.

„През последната година и половина сме коментирали коалиция на патриотична база, но разговорите бяха за трите партии – ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ“, разкри Симеонов.

„Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с ‘Воля“, каза още Симеонов.
Той отхвърли възможността за коалиция и с партия „Възраждане“, тъй като са русофилска партия, но не и с КОД на Петър Москов.

„Не ясно дали ще сме в коалиция с ГЕРБ в следващия парламент, всичко е въпрос на договорки и програми“, коментира лидерът на НФСБ.

Виж още:Кризисен ход – след раздялата с ВМРО Валери Симеонов влезе в коалиция с МарешкиПартиите на бившия вицепремиер Валери Симеонов НФСБ и на Веселин Марешки „Воля“ правят коалиция за с…Feb 10 2021skafeto.com

Съдът: Валери Симеонов е имал право за „кресливи жени с уж болни деца“Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се е възползвал от конституционното си право да изразява мнение, а н…Jan 29 2021skafeto.com

loading...