какво съобщи МВР за инцидента

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Шофьор на лек автомобил блъсна протестиращ на кръстовището пред Софийския университет. Инцидентът стана малко след 22.00 часа снощи при опит на шофьора да премине през кръстовището, където се намирали протестиращи, които на свой ред се опитвали да блокират кръстовището.

Пострадалият е транспортиран с линейка в ИСУЛ. По свидетелски показания шофьорът прегазил крака му.

Протестиращи наобиколиха автомобила и блокираха шофьора вътре. Дълго време не успяха и опитите на полицията да го „освободи“.

По искане на протестиращите полицията направи тестове за алкохол и наркотици на шофьора, които дадоха отрицателен резултат.

Разбрали за инцидента, мнозина от протестиращите, блокирали Орлов мост, се преместиха на близкото кръстовище пред СУ и затвориха и него.

Какво съобщи МВР за инцидента

Малко след 02.00 часа от МВР дадоха подробности за случилото се пред Софийския университет:

„След 22 часа възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато шофьор на лек автомобил се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила, се казва в съобщението. Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни.“

Непосредствено след медицинския преглед, мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на автомобила е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Задачата на полицейските екипи на място е била свързана единствено с опазване на реда и спокойствието.

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации, се казва в заключение на официалната информация.

Виж още:Шофьор на джип се опита да мине през протестиращите в София (ВИДЕО)След 22 часа шофьор на джип е наранил човек при опит да премине през кръстовището пред Софийския уни…Jul 28 2020skafeto.com