как ще се помогне на бизнеса

На първо място трябва да мислим за пенсиите, заплатите на лекарите, заплатите на армията, полицията и на всички, които осъществяват в момента със своята дейност реда и сигурността и здравето. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента Румен Радев и шефа на Националния оперативен щаб професор д-р Венцислав Мутафчийски.

„Паралелно с това, през социалния фонд, всички, които излизат в болнични или всички, които фалират като компании и фирми, ще да могат да минат през него и да бъдат защитени“, огласи той.

„Все пак трябва да сме предпазливи към следващите мерки. Бизнесът – малкият и средният трябва да бъдат подпомагани, но много внимателно трябва да следим резервите на държавата“, добави премиерът.

„Най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите, санитарите и всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме – по 1000 лева на медицинско лице. Няма да ги делим на доктори, сестри и лаборанти. Всички, които са на първа линия и работят с коронавируса, ще получават по 1000 лева на месец допълнително възнаграждение“, каза той.

„От криза не се излиза по-богат. Щетите, които се нанасят на икономиката, са по цял свят. Виждате, че нито една страна не е предложила вече конкретна мярка и това е, защото докторите не могат да кажат за колко време ще се справим”, поясни Борисов.

„Всеки лев го пресмятаме за дълъг период от време, за да можем действително да защитим държавата. Тези, които искат да използват кризата за популизъм и казват само „Дайте, дайте, дайте” е редно да чуят следното: Функционирането на държавата идва от данъците. Когато не се плащат данъци, няма как да се плащат заплати и пенсии“, обясни министър-председателят.

„Разбрахме се ежедневно да предоставяме на президента всички отчети и информация, която излиза, за да сме единни. Народът трябва да усети консолидацията на всички институции. Нека се мобилизираме и заедно излезем от кризата, завърши Борисов.

Виж още:Радев и Борисов на извънредна среща заради коронавирусаПрезидентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов организират спешна среща, на която ще обсъдят пред…Mar 15 2020skafeto.com

Министърът на образованието обясни за отсъствия, изпити, дистанционно обучение и пролетна ваканцияМинистърът на образованието Красимир Вълчев успокои родителите на ученици, че не се обмисля отлагане…Mar 15 2020skafeto.com

Премиерът: Най-важно в момента е да защитим лекарите! (ВИДЕО)Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство. Това заяви …Mar 15 2020skafeto.com


loading...