Качакова Калоян Методиев ПП

Служебният кабинет уволни когото можа още през август. Влязоха в министерствата с готови списъци като Гестапо и не се спряха. Резултатите днес са пред лицето на цяла България. Вчера избухна поредният корупционен скандал в служебния кабинет. Този път в „Ел Би Булгарикум“. Това написа в профила си във Facebook Калоян Методиев, който е бивш шеф на кабинета на Корнелия Нинова. „Уволненият изпълнителен директор обвини министъра на икономиката Никола Стоянов и директора на Държавната консолидационна компания в корупция и опити за източване на дружеството. Нарече ги „мафия“!

Другата групировка го обвини в закупуване на коли на завишени цени, на вкарване на фирми посредници, на доставка на мляко със съмнително качество. Шефът на ДКК дори заяви по телевизията, че намалените с 30% цени са, защото „продукцията е със съмнително качество“ и „суровината не става дори и за подарък“. С други думи: „Не купувайте нашата продукти!“. Овъртолиха се във взаимни обвинения в корупция! Некадърното им управление стана достояние на цялото общество“, пише Методиев.

По думите му „кохортата“ е успяла да срине за броени месеци едно от най-стабилните и успешни български предприятия, което е създадено през 1959 г. и което има международна история. „Само за 6 месеца го разбиха, увеличиха администрацията, срутиха реномето му и го източиха“, заяви той. Методиев изтъква, че от редовното правителство са им оставили подредена къща – с минимален директорски борд от експерти, дружеството на печалба, което е започнало да изплаща и дивиденти към държавата, стартирало е проект за нова българска лаборатория за научна дейност с изцяло японско финансиране, качеството на млякото е било безспорно, започнало е и увеличаване на заплатите на работниците и учените.

Бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова поставя и няколко въпроса към едноличния собственик на капитала на служебния кабинет – Румен Радев: С каква цел смени ръководствата на всички държавни дружества през август миналата година? Каква връзка имат държавните предприятия с провеждането на изборите, което е работата на един служебен кабинет по Конституция? Защо назначи уволнения за корупция от Корнелия Нинова – Никола Стоянов за министър на икономиката? Откъде го познава? Каква отговорност ще поеме президентът Радев за ширеща се корупция в собственото му правителство, за която масово свидетелстват собствените му назначения?


loading...