Велико Търново е петата дестинация на най-големия турнир за любителски футбол у нас Каменица Фен купа. Дербито ще се проведе на 9 и 10 юли на спортен комплекс „Спортно Търново“. Отборите, които ще премерят своите способности за спечелване на купата на Каменица са 62. Техните имена и график за провеждане на срещите, можете да прочетете тук.

Първите мачове от регионалния турнир за Велико Търново започват още в събота, 9 юли, а в неделя ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. След това от 14.30 часа ще се изиграе и финалният мач, на който ще се реши регионалният победител на Каменица Фен купа за града. В неделния ден специални гости на събитието ще бъдат първият български футболист, играл в английското първенство, Бончо Генчев, в момента председател на Зоналния съвет на БФС за Северозападна България, и Илиян Киряков, бронзов медалист от Световното първенство по футбол в САЩ през `94.

Каменица Фен купа идва във Велико Търново

За да не скучае никой на зеления килим, организаторите са се погрижили за приятното прекарване не само на участниците, но и на техните семейства и приятели, които са решили да ги подкрепят на място. „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“ и табла са само част от подготвените игри. Един от всички участници в игрите на терен ще има шанса да спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели. Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.

Футболната инициатива е подкрепена от Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova, които са и официалните партньори.

Каменица Фен купа идва във Велико Търново

Отборите, класирали се на първо и второ място от всички регионални турнири, ще премерят сили с победителите от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив. Отборът, класирал се на трето място, ще получи спортни артикули от Givova, а всички призьори ще получат и бира Каменица, както и футболни топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.

Харесваният от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа се провежда в два кръга – регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири се провеждат от месец май до юли в 8 града у нас – Благоевград, Бургас, Варна, София, Велико Търново, Пловдив, Русе и Враца. Финалът ще бъде на 10 и 11 септември в Пловдив, който е и  роден град на Каменица.

Следващият турнир е планиран да се проведе в Пловдив на 16 и 17 юли, а след това в Русе – на 23 и 24 юли. Входът за събитията е свободен за всички.

Всички новини за събитията повече информация, следете официалния уеб сайт на турнира www.kamenitzafancup.bg, както и Facebook страницата www.facebook.com/kamenitzafancup и Instagram профила @kamenitzafancup.


loading...