Капитан Андреево

Тапа от 3500 камиона има на „Капъкуле“ заради проблемите с фитосанитарния контрол от българска страна, призна министърът на транспорта Николай Събев, който посети ГКПП „Капъкуле“ и ГКПП „Капитан Андреево.

„В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 – 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана“, добави той.

Министър Събев се срещна със заместник-министъра на търговията с ресор „Митници“ на Турция Туна Турагай и управителя на Одрин. След срещата той заяви, че от властите у нас ще се опитат да ускорят процеса по преминаване на камионите като целта е 2000 камиона да могат да влизат на ден през ГКПП „Капитан Андреево“ и 1000 камиона през ГКПП „Лесово“.

Според него са били предприети спешни мерки заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево“. По думите му вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“, съобщава Дир.бг.

Събев е на мнение, че зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от ПП Константин Бачийски са свършили „великолепна работа“ с преминаването на фитосанитарния контрол в държавни ръце.

Министърът обяви, че до септември се планира да има още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през „Капитан Андреево“.

Днес на пункта превозвачи изненадващо блокираха движението пред ГКПП „Капитан Андреево“ и поискаха среща със Събев, с който нямали диалог. Според тях няма адекватни транспортни политики, а обещанията министърът на транспорта не си изпълнявал. Недоволните създаваха затруднения пред трафика, издигаха лозунги с искане за по-бърза обработка на камионите на „Капитан Андреево“ и скандираха „Оставка“.

Още от България


loading...