кеворкян тръмп

Министърът на финансите Владислав Горанов обясни ситуацията с военния министър Красимир Каракачанов, който слезе от правителствения самолет при посещението във Вашингтон, носейки лично куфара си.

„Няма кой да ни носи куфарите. Багажът се натоварва от правителствения протокол. В случая става въпрос за ръчен багаж, който г-н Каракачанов можеше да остави в самолета и той после щеше да бъде свален“, разясни Горанов.

„Мисля, че се отдава твърде голямо значение на това. Във Вашингтон Каракачанов можеше да изчака малко и да слезем първо министрите, които бяхме преценили, че трябва да сме с костюми“, коментира още той.

„Това не трябва да е в основата на дебата за всичко, което се случи във Вашингтон. Видяхме впоследствие, че той има нелоши костюми, с които влезе в Овалния кабинет“, добави Горанов.

„Имахме предварителна подготовка за тази среща и излязохме с една декларация за стратегическо партньорство. В нея са засегнати темите, свързани с енергийната сигурност, отбранителните способности. Коментирахме темата с визите, със състоянието на региона. Тръмп бе изключително задълбочен в познанията си по отношение на нашия регион. Приятно съм впечатлен и изненадан от начина, по който президентът комуникира. Беше изключително дружелюбен в отношението си към България. Срещата беше безпрецедентно дълга, близо два часа“, разказа Владислав Горанов.

„Когато говорим за покупката на самолети, остана впечатлението, че сме насилени за покупката на американски самолета. И сега продължаваме да смятаме, че това беше единствената изгодна сделка“, добави още той. По отношение на координационния център на НАТО във Варна, той уточни, че това ще е логистичен център за всички учения на НАТО, които се провеждат в Черно море. Не става дума за голяма военна база, с голяма инфраструктура. И сега има военни обекти на територията на Варна“, допълни Владислав Горанов.

Виж още:Белият дом: Пуйките за Деня на благодарността – Бойко Борисов 6:1Пристигането на пуйките за Деня на благодарността в Белия дом е най-важното събитие на вчерашния ден…Nov 26 2019skafeto.com


loading...