Каракачанов Скопие

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че препоръчва на политиците в Скопие да спрат да чакат някой да притиска България, предаде БТА. Да си спазват договора, да бъдат честни, да се държат почтено, иначе, честно казано, не виждам какво положително могат да очакват от наша страна, коментира той в отговор на въпрос за подновената работа на смесената комисия по историческите въпроси, добави той.

Каракачанов каза, че две неща му правят впечатление в работата на смесената комисия. По думите му, другата страна е предприела смяна на един от членовете от тяхна страна и го заменят с друг, който, „ако му прочетете писанията по македонските медии само допреди няколко дена, може да се ужасите“.

Това за мен е лош знак, това показва, че те нямат намерение да водят честен диалог и продължават да разчитат, че някой ще ни натисне, било Германия, било Америка, брюкселската администрация, да клекнем. Това са сигналите, които аз разчитам. Дано не съм прав, да видим днес как ще приключи работата на комисията, като се върнат, ще ви кажат. „Но не очаквам чудеса от храброст от скопска страна“, коментира Каракачанов.

Говориш за приятелство с България, в същото време бяха направили, вероятно погрешка, един паметник на Борис Сарафов – човекът, който направи Илинденското въстание в Македония. Офицер от Българската армия, поручик Борис Сарафов. И доколкото разбирам, даже имам снимка, са го свалили и са го вкарали в едно предприятие да го режат и разтопяват. Това жест на честване на обща история ли е, мисля, че е точно обратното, коментира още Красимир Каракачанов.

loading...