Арестуваният за нарушаване на карантината финансист и бизнесмен Владимир Каролев взема завидна заплата от държавното предприятие „Национална компания индустриални зони”, показва проверка на „Галерия”.

Освен, че върти частен бизнес, Каролев е член на съвета на директорите в компанията, която е държавна фирма – 100% собственост на Министерството на икономиката, и се занимава с развитие на индустриални зони в няколко града.

Каролев влиза в съвета на директорите през 2016-а и оттогава всяка година мандатът му се удължава с по една година. Последно е фиксиран до края на декември 2020 г.

Членове на съвета на директорите вземат доста прилични заплати, показва последният публикуван отчет на държавното предприятие. Изплатената сума на петимата членове на съвета на директорите за 2018 година е 172 000 лв. Това означава средно по 34400 лв. годишно на всеки от тях или по 2866 лв. на месец.

Частникът Каролев взимал 34 000 лева заплата от държавно предприятие

Не е ясно кога Каролев намира време да работи в полза на „Национална компания индустриални зони”, като се има предвид, че е консултант, има частен бизнес и често пътува в чужбина, чуди се „Галерия”.

Скандалът с Владо Каролев избухна преди седмица. Бившият политик пътувал до Лондон и като се върнал, бил поставен под задължителна карантина.

Каролев задържан за нарушаване на карантина, съди държавата в СтрасбургНяма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира …Mar 25 2020skafeto.com

Ексцентричният икономист обаче не се подчинил и сам се командировал до Разлог, където има хотел. Поводът бил, че трябвало да го консервира след края на зимния сезон.

Каролев минал през КПП-тата и на всичко отгоре се похвалил във фейсбук, че нарушава правилата.

Прокуратурата обаче се самосезира и нареди на столичната полиция да го издири. Ченгетата се свързали с нарушителя по телефона, а по-късно хитрецът бил задържан в ареста на РПУ-Разлог.

За газенето на закона Владимир Каролев получи две обвинения – за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация във фейсбук. Освободиха го срещу 50 000 лв. гаранция, докато тече разследването. Предстои съдебно дело, като Каролев е заплашен от 5 години затвор.
Законът важи дори и за Каролев„Законът важи дори и за Каролев“ е коментар на Тони Филипов в сайта reduta.bg. Публикуваме го без на…Mar 30 2020skafeto.com

loading...