Катастрофа с военни камиони

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Катастрофа с военни камиони на път Е-79 между Враца и Мездра. Инцидентът е станал към 8 ч. сутринта. Няма пострадали, съобщи БТВ.

Кола, съпровождана от военна полиция, е пътувала в посока София, но пътят е бил заледен и лекият автомобил се е завъртял пред колоната. Първите два военни камиона са успели да избегнат сблъсъка, но третият е връхлетял мантинелата.

Образувало се е огромно задръстване в посока столицата.

В момента се правят опити да бъде изтеглен камиона. От Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщават, че движението по път I-1 в участъка Враца – Мездра е ограничено, а трафикът се извършва през пътен възел „Моравица“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, апелират от АПИ.

От МВР информираха, че един човек е загинал, а девет са ранени в пътни катастрофи в страната през изминалото денонощие. Регистрирани са осем тежки катастрофи.

От началото на годината тежките катастрофи са 525, загиналите са 41, а ранените – 670.

Пътните настилки са мокри и проходими при зимни условия.

Времето над страната днес е предимно облачно. Вятър духа в почти цялата страна, дъжд не вали. Сняг вали в Бургас, Варна, Вeлико Търново, Враца, Монтана, Смолян, Русе, Шумен, Хасково, на автомагистрала „Струма“, на проходите „Шипка“ и „Републиката“.

Намалена видимост до 100 м поради мъгла има в област Стара Загора.

Още от България