квартал Калкас

Евакуираха хората от няколко блока в пернишкия квартал „Калкас“ заради скъсана дига на шламохранилище, съобщи bTV като се позова на община Перник.

Припомняме, шламохранилището е специална хидравлична структура за съхранение на течни отпадъци от химическата и нефтопреработвателната индустрии. Там се съхранява водата, за да се утаи и пречисти преди да се пусне отново в природата.

Има наводнени дворове на къщи. Кварталът е отцепен от полицията.

Затворени са ключови булеварди в града заради опасност от заливане. Сред тях е и „Софийско шосе“ до разклонението за кв. „Изток“.

Хвостохранилището е собственост на ТЕЦ „Република“. Тежка техника от местната „Топлофикация“ работи в сектора на аварията.

Над 50 г. в депото се съхраняват милиони тонове отпадък от дейността на топлоцентралата, заяви пред БТА изпълнителният директор на дружеството Любомир Спасов.

Малко по-късно от АПИ съобщиха, че временно се ограничава движението от 78-ми км до 86-ти км по път I-6 София – Перник в участъка от пътен възел „Марина Бара“ до пътен възел „Църква“. Причината е опасност от наводняване на платното за движение. Въведен е обходен маршрут през гр. Перник. Движението се регулира от „Пътна полиция“.

В града пристигнаха министърът на водите Емил Димитров -Ревизоро и на МВР Марин Маринов. На място са и областният управител на Перник Емил Костадинов, кметът Станислав Владимиров и директорът на пожарната Николай Николов.

Отново аварии с водата за Перник, ВиК се оправдаваПродължават проблемите с водоснабдяването в Перник, предаде bTV. Днес също е имало аварии и течове н…Apr 18 2020skafeto.com

loading...