Кирил Петков оставката

Оставката на правителството на Кирил Петков беше депозирана в деловодството на Народното събрание днес в 10,13 часа. Документът е внесен с куриер, предава сайтът Защото.

След като кабинетът внесе официално оставката, президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии още днес, потвърдиха от „Дондуков“ 2.

Коалиционният кабинет на Кирил Петков (ПП, БСП, ДБ и ИТН) остана на власт малко повече от шест месеца и беше свален с вот на недоверие миналата седмица със 124 гласа на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и групата на ИТН.

Вчера Кирил Петков обяви, че до момента Изпълнителният съвет на „Продължаваме промяната“ не предвижда промени в проектосъстава за нов кабинет на партията. „Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат“, каза той пред БНТ.

Попитан конкретно за липсващите министри от „Има такъв народ“, Петков заяви: „Не искам да говоря още за отделни министри, защото реално, докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика.“

Още за политическата криза


loading...