Кирил Петков Радостин Василев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Случи се това, за което предупредихме вчера. Възможността да се сформира правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атаката. Имаме координация на проруските сили в България – „Възраждане“ и БСП. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи от 22 часа. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС? Президентът знае ли за среднощните разговори?“.
Това заяви Кирил Петков по време на изявление в Народното събрание.

По-рано днес народният представител Радостин Василев пусна запис, за който се твърди, че е от провелото се заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Василев обясни, че е получил обаждане от ДАНС, като му е съобщено, че има заплаха за живота му. Поради тази причина му е назначена охрана.

Кирил Петков подчерта, че предложенията за службите не са съгласувани с посолства, а при крайните назначения ще бъдат информирани партньорските служби.

„Никой не може да повлия на нашето желание да реформираме службите и за съставяне на редовно правителство. Най-големият въпрос е защо президентът бави връчването на мандата“, запита се той.

„В това заседание на първото гласуване имахме резултат 24 „против“, 21 „за“ и 6 „въздържали“ се. Моята реакция сутринта беше, че това е важно решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 „за“ на 22 „против“. Радостин Василев участва в заседанието, тъй като е част от парламентарната група“, коментира Петков.

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.