Петков дипломати

„Аз днес ще кажа на всички държавници в ЕС – докато НС не вземе решение, българската позиция остава такава, каквато е“, заяви преди срещата на върха в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков.

„Аз харесвам френското предложение. Имаме исторически момент в момента с това предложение да защити българския интерес за много дълго време“, категоричен е Петков.

Но обясни, че държи на думата си като премиер, понеже е казал, че парламентът ще вземе решението, а не Министерският съвет. „Допреди две седмици всички викаха „премиерът ще вземе сам решение на този съвет“, вчера започнаха да викат „ама не, трябва парламентът да реши“, възмути се премиерът в оставка.

Петков нарече „страхливци“ депутатите от ГЕРБ-СДС заради провала на заседанието на външната комисия в НС, когато трябваше да обсъди френското предложение за вдигане на ветото пред еврочленството на Северна Македония, предава Дир.бг.

„Не можеш да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, и в следващия момент да провалиш комисията“, негодува той по адрес на Бойко Борисов.

„Втори ден не могат да направят кворум, защото ги е страх, защото не могат да изберат даже председател на НС“, разгневи се Петков. И заключи за ГЕРБ: „Тези хора са едни страхливци, мислят само как да манипулират“.

Той разкритикува и президента Румен Радев, че не е свикал КСНС и две седмици „се крие по разни места“. „Ако си президент на място, викаш всички служби, свикваш КСНС“, разкритикува министър-председателят по адрес на държавния глава.

„Маските паднаха, омръзна ми от страхливци, защото е исторически момент, който не трябва да изпускаме“, каза Петков по повод френското предложение. „Въпросът е, че трябва да се направи по правилния начин“, добави Кирил Петков.

Още за политическата криза


loading...