Климент Шопов

Депутатът от „Възраждане“ Климент Шопов е с държавна охрана, след като е получил заплахи за живота си. Това съобщиха от пресцентъра на партията пред Sliveninfo.

„Охраната на депутата е наложена от закона, той не я иска, но е принуден да я приеме заради смъртните заплахи. Гардовете не са от НСО, но не са и частни“, обясниха от формацията на Костадин Костадинов, след като репортер на сливенската медия забелязал 29-годишния народен представител в местен ресторант с трима души охрана.

Шопов излязъл от джип с гардовете, които седнали на съседна маса в заведението, така че да не го обезпокояват, а на тръгване отново го придружили до автомобила.

Климент Шопов е роден в Монреал, Канада. Той се отказа от канадското си гражданство и стана първият депутат на партия „Възраждане“, избран от Сливен.
По случая със смъртните заплахи към 29-годишния депутат е образувано досъдебно производство.

БСП обяви, че тяхна депутатка е заплашвана от губернатор

Народната представителка от БСП Смиляна Нитова е заплашвана заради вчерашния си въпрос за областния управител на Хасково Минко Ангелов, заяви съпартиецът ѝ Иван Ченчев от трибуната на Народното събрание, показвайки снимки на полученото от Нитова съобщение със заплахи.

Вчера депутатката зададе въпрос на служебния премиер Гълъб Донев. От отговора му стана ясно, че Минко Ангелов е подал оставката си след подадени сигнали срещу нето за участие в контрабандни канали за внос от Турция. По сигналите работят МВР, ДАНС и прокуратурата.

Днес Иван Ченчев заяви, че след въпроса си Нитова е получила есемеси със заплахи.

Той посочи, че съобщението е дълго и завършва така: „Ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си МИР (многомандатен избирателен район)“.

„Виждаме какво е кадруването на служебното правителство, но БСП няма да допусне което и да е длъжностно лице в държавата да си позволява да заплашва народни представители, както от групата на БСП, така ще бъдем солидарни с всеки един от вас, който задава въпрос, върши си работата като народен представител и се случва това, което се случва“, добави той.

Още от България


loading...