ключовите решения в Министерството на икономиката

Бившият зам.-министър на икономиката Димитър Данчев разкри кой е взимал ключовите решения в Министерството на икономиката. Данчев направи това в социалните мрежи, предава сайтът Защото.

„Зачестяват случаите на оценки и етикети спрямо тримата министри от БСП от страна на съпартийци. В тази връзка, считам, че е важно да се знае, че двойните аршини не са помогнали на никого.

Да, Националният съвет на БСП не за първи път дава оценки на действия и личности, продиктувани от ръководството, въпросът е кой ще даде оценка на самото ръководство за поверените му длъжности във висшата държавна администрация? Мога да дам пример с министерството на икономиката и индустрията, където реалният човек, който вземаше решения, не беше вицепремиерът.

Апелирам да бъде направена и оценка за действията на човека в сянка, който реално ръководеше министерството и с чиито решения реално се съобразяваше вицепремиера“, написа Данчев, който визира началникът на кабинета на Нинова Калоян Методиев, чийто действия станаха обект на коментар сред много социалисти.

Нека колегите попитат, защо в министерството 6 месеца не бяха назначени други заместник-министри, с ясно разписани ресори, които да докладват за свършената и предстоящата работа пред обществото и Политическия кабинет /който практически не съществуваше, поради установеното единовластие, и се е събирал един единствен път за последните 8 месеца/? Не се ли правеше това за да се изземват функции на зам.-министрите от човек в сянка? За обществото Министерство на икономиката и индустрията беше „на БСП“, но дали реално беше така? Истината е, че ключовите решения се вземаха от човек, който не е част от партията и не бе назначен със санкцията на нито един от партийните органи. НС на БСП ще се произнесе ли и по действията на този „вицепремиер в сянка“, написа Данчев.

Виж още:Уволненият от Нинова шеф на „Кинтекс“: Подписала е износ на 4200 тона оръжия за УкрайнаСамо за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени 4200 тона оръжие с подписа н…Aug 4 2022skafeto.com


loading...