кмет на Несебър

Новият стар кмет на Несебър Николай Димитров и двама от общинските съветници в морския град ще бъдат конвоирани от следствения арест в София, за да положат клетва.

Днес е насрочено първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

Николй Димитров, който спечели своя четвърти мандат като градоначалник, и общинските съветници бяха задържани и обвинени дни преди местните избори за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. Димитров е сочен за ръководител на групата. Пред съда обаче той заяви, че никога не се е срещал с главния свидетел по делото, подал сигнал до органите на реда, както и че никога не е уговарял и участвал в схема за купуване на гласове.

След като положи клетва за кмет на Несебър, Николай Димитров ще бъде върнат в ареста. По закон кметът има право да възложи функциите си на някои от своите заместници или на Общинския съвет да избере временно изпълняващ длъжността.

За 13 часа пък е насрочен и втори протест на поддръжници и симпатизанти на несебърския кмет, които искат той да бъде пуснат на свобода.

Протестът ще се проведе пред заседателната зала, в която новоизбраните кмет и общински съветници ще положат клетва. Организатори на протеста са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет. Той и общинските съветници трябва да бъдат освободени от ареста, казаха поддръжниците на Димитров Яни Николов и Петър Козаров.

„Той ще положи клетва на химна на България с белезници и защо трябва да водим редовно избран кмет под конвой? В случая са му нарушени правата на гражданин и на редовно избран кмет“, подчерта Николов.

„Не може един човек, който е избран с 8000 гласа да бъде обвиняван неправомерно“, добави Козаров.Арестуват кмета на Несебър заради търговия на гласовеНесебърският кмет Николай Димитров, който е кандидат за четвърти мандат, може всеки момент да се озо…Oct 22 2019skafeto.com

loading...