коалиция герб патриоти

Коалицията между управляващите от ГЕРБ и малките им партньори под общия знаменател „патриоти“ е станаха толкова крехка, че всеки момент може да се счупи.
Народните представители от „Обединени патриоти“ настояваха извънредното положение да бъде със срок до 30 април – не се прие. Искаха заплатите им да бъдат орязани с 50 на сто, а не със 100%, както в крайна сметка се реши.

Всичко това било на път да прелее чашата на търпението им, съобщава сайтът Lupa.bg. Патриотите все по-трудно преглъщали факта, че ГЕРБ се съобразява много повече с предложенията на ДПС, отколкото с техните. Това все по-сериозно карало хората на Каракачанов да таят съмнения, че Бойко Борисов иска да ги разбие и да ги обезсили, както направи с Атака и НФСБ, а преди време – и с Реформаторския блок.

Лидерът на ВМРО засега запазвал самообладание, но хората му по места започнаха да избухват в социалните мрежи. Един от най-красноречивите примери в това отношение е Иво Пазарджиев, председател на общинския съвет в Русе, който без недомлъвки написа:

„За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска“.

Русенският общинар е категоричен, че „Извънредното положение не е такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!“.

Ето и цялата му публикация:

Извънредното положение не е такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!

Тази теза се налага все повече и повече в страни от целия свят, от САЩ на Тръмп до Китай, от Беларус до Швеция и Англия.

А нашето правителство предлага на Парламента да удължи извънредното положение до 13 май, с още цял месец!

Възмутен съм от лековатостта, с която се прави това!

За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска. Премиерът сякаш живее в някакъв друг странен свят; там в неговите очи българите са едни богати и щастливи хора, които пътуват до Бяло море, до Черно море, до Малдивите, имат къщи в Барселона и къде ли не още, а у нас по “построените от него магистрали”, както той се изразява, хората развиват с бесни темпове икономиката, въобще “невиждан растеж”, за пример на целия свят.

За съжаление, богатите хора са една малка част от живеещите в София, а, както знаем, София не е България!

Ситуацията в страната далеч не такава, каквато я вижда премиерът.

В градове като Русе хората остават без работа, а бизнесът изнемогва и издъхва.

Безработните стават все повече. Хората обедняват и пред тях възникват екзистенциални проблеми за самото им оцеляване и съществуване – на тях, на родителите им, на децата им.

Ежедневно ми пишат хора, които са останали без работа и препитание. Те нямат никакви доходи, а трябва да осигурят прехраната на семействата си.

Тъжно ми е да го кажа, но в Община Русе една от най-коментираните теми е… повишаване на капацитета на социалната трапезария, за да има повече храна за гладни хора.

В нашия град вече има глад!

За разлика от другите европейски държави, в България няма никаква подкрепа нито за обикновения човек, нито за бизнеса, нито за образованието, нито за културата, нито за здравето, за нищо. Мярката 60/40 е толкова цинична, колкото и изказването на генерал-лейтенант д-р инж. Борисов, с което призова работодателите да си продадат автомобилите, за да плащат заплати.

Искрено се надявах, че след Великден хората ще започнат да се връщат към нормалния ритъм на живот.

Вече всички български граждани, според мен, са достатъчно предпазливи, а някои антиепидемични мерки може да продължат, но определено икономиката ТРЯБВА да работи!

Завършвам с надеждата правителството и депутатите все пак да осъзнаят, че в България хората нямат заделени пари настрани, с които да преживеят, няма събрана “тлъстинка” по впечатляващия израз на Борисов, а имат… кредити, които трябва да обслужват, а не могат, защото не получават пари, понеже не ходят на работа заради извънредното положение.

Бог да пази България!

Виж още:Румен Радев: Мизерията не е спасение! Скоро гладът може да надделее над страхаПравителството дължи на обществото отчет за първия месец на извънредното положение, заяви в изявлени…Apr 3 2020skafeto.com

loading...