Ковачевски Петков

Българският премиер Кирил Петков, премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, премиерът на Албания Еди Рама и сръбският президент Александър Вучич са в Брюксел за срещата на ЕС – Западните Балкани.

Преди започването на срещата, по време на заснемането на протоколни кадри, камерата запечатва любопитен момент, в който Ковачевски размахва пръст на Петков. Българският премиер само поклаща глава, пише Труд.

Френското предложение за Северна Македония все още не е гласувано от Министерски съвет, а Кирил Петков иска Народното събрание да вземе решение по темата. То на практика би дало „зелена светлина“ на Северна Македония и Албания за влизане в ЕС.

Ковачевски: Френското предложение не е приемливо за Северна МакедонияВ изявление след срещата на върха премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви,…Jun 23 2022skafeto.com

Ковачевски: За езика и идентичността не преговарямеРепублика Северна Македония все още не е получила предложението на френското председателство, но то …Jun 17 2022skafeto.com

Вижте ВИДЕОТО ТУК


loading...