Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че ще излъчат за председател на парламента юриста Никола Минчев. „Той е с изрядна репутация“, коментира Петков пред репортери преди началото на тържественото заседание. Но кой е Никола Минчев?

Кандидатурата на Минчев идва от първата политическа сила в парламента в последния възможен момент. Атанас Атанасов от ДБ обяви, че от партията ще подкрепят номинацията.

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е бил корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“. Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин. Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

Вижте още:
228 депутати откриха присъствено 47-ия парламент47-ото Народно събрание започна работа с тържествено заседание в историческата сграда на парламента …Dec 3 2021skafeto.com


loading...