Конов

Няма информация за съхранение на взривни вещества от лицето, обитавало апартамента, който избухна във Варна. Това обяви на брифинг окръжният прокурор на морската столица Красимир Конов.

Той уточни, че за днес е предвиден допълнителен оглед на местопроизшествие за търсене и намиране на други находки. „Засега по отношение на взривни вещества, няма потвърждение, че в жилището, в избените помещения са били съхранявани взривни вещества“, допълни още Конов.

По думите му няма данни за психическото състояние на извършителя на взрива, което да буди притеснение. „Разпитани са негови близки, негови роднини“, допълни още Конов. На въпрос колко сигнала за домашно насилие имало по адрес на заподозрения, той заяви, че не може да отговори на този въпрос.

„От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано да напусне жилището, което е обитавал, както и да приближава жената, която е живял на съпружески начала на по-малко от 200 метра“, допълни още окръжният прокурор.

По думите му, конкретни заплахи от 60-годишния мъж не е имало.

Ще бъдат направени три експертизи – химическа, съдебна и биологична за търсене на ДНК материал. По думите на Конов, самоличността на двата трупа, намерени след взрива, не е установена. „Разследват се всички версии – от нелеп инцидент до умишлени действия“, каза прокурорът.

Вторият труп е открит в апартамент, съседен на този, където е намерен първият. Т.е. двете тела са били в съседни апартаменти, обясни Конов. Продължава издирването на жената, живееща в жилището срещу избухналия апартамент. Шефът на варненската полиция Даниел Пашов заяви, че в рамките на днешния ден ще бъде пусната снимка на Веселин Димитров, сочен от съседи, че умишлено е взривил блока.

Виж още:Има загинала при взрива във Варна, издирват опасния отмъстител на разведената си любовница (ВИДЕО)Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна тази нощ, съобщиха на извънреден брифинг от полиц…Jan 13 2020skafeto.com

Ужасът няма край – втора жертва на адската експлозия във ВарнаВтора жертва на адската експлозия във Варна. Освен 53-годишната съседка на издирвания за взрива във …Jan 13 2020skafeto.com

loading...