нинова бсп радев вето на закона за оръжията за Украйна

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Съюзът между ГЕРБ и ПП/ДБ е коалиция, сглобена от омерта и желание за власт. Тя цели да спаси Бойко Борисов. Това заяви в ефира на БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя поясни, че това е безпринципна ротационна коалиция и най-голямото предателство в историята.

По думите й по време на преговорите между ГЕРБ и БСП за правителство с първия мандат не е станало ясно какъв кабинет предлага ГЕРБ, с какви експерти и с какъв хоризонт. Нинова изтъка и разминаване между двете партии по ключови въпроси.

Лидерът на БСП посочи, че Националният е съвет е взел решение да не подкрепи кабинет на ГЕРБ. Тя уточни, че решението няма нищо общо с изказванията на главния прокурор Иван Гешев.

Нинова изтъкна, че БСП са предложили друга концепция – кабинет с ясни приоритети, с ясен времеви хоризонт, оглавен от надпартиен премиер. Лидерът на БСП подчерта, че ГЕРБ и ПП/ДБ са сбъркали конструкцията и са тръгнали по обратния ред.

Заявката на Мария Габриел за отстраняване на главния прокурор, Нинова определи като груба намеса в съдебната власт. Това е една претенция, без Габриел да е премиер и да има правосъден министър, подчерта лидера на БСП.

Тя уточни, че желание за разговори за втория мандат от страна на ПП/ДБ не е имало, защото то вече са се договорили с ГЕРБ. Нинова бе категорична, че БСП ще е опозиция на кабинет ГЕРБ-ПП/ДБ. Ние сме единствената партия на която ГЕРБ е предлагала власт няколко пъти, а ние сме отказвали, подчерта тя.

Можеш да имаш премиер на ротация, правителство на ротация, но не и морал на ротация, каза още Нинова.