Генчо Начев мерки коментар COVID-19 Коронавирусът биологично оръжие

Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус – не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други – съвсем различни, обяви директорът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев.

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето – на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения“, каза професорът.

По думите му сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения.

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги могат да бъдат изпуснати от контрол, отчитайки опита на другите държави. Затова се взимат много сериозни и строги мерки, каза още Начев.

Професорът посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. Когато се отиде само в едната посока, това винаги е грешка.

Начев заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Редно е да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие.

По думите му досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Той обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

Вижте още:
Проверката на СЗО: COVID-19 вероятно не е тръгнал от Ухан или лабораторияОбщата експертна комисия на Световната здравна организация (СЗО) и Китай, разследваща произхода на C…Feb 9 2021skafeto.com

20% спад на смъртността от коронавируса по светаСветовната здравна организация (СЗО) съобщи, че смъртността от усложнения от коронавируса по света е…Feb 24 2021skafeto.com

4 болести водят до тежко протичане на COVID-19Четири основни кардио-метаболитни нарушения са отговорни за тежко протичане на COVID-19, съобщава Jo…Feb 27 2021skafeto.com

Русия пусна трета Covid ваксинаРусия одобри днес трета ваксина срещу коронавируса за използване в страната, съобщи премиерът Михаил…Feb 20 2021skafeto.com

loading...